Mon 01 February 2016
 Leo

Cashback Kredittkort

Er du usikker på hva det egentlig innebærer å skaffe seg et kredittkort, ta en titt på våre introduksjonsider og guide til ulike typer kort og avtaler. Bank Norwegian har for eksempel et kredittkort som ikke gir deg penger i bonus, men poeng som du kan bruke på flyreiser. Hvor mye man får i cashback avhenger stort fra de forskjellige kredittkortene og de stedene og nettbutikkene man får cachback hos, og kan ligge på alt fra et par prosent, til så mye som 50 %. Det sier seg selv at man ikke får all verdens rabatt på varer som mat og dagligvarer, mens man kan få mye mer på ting som selges med et godt overskudd. Visse butikker gir også faste rabatt, som for eksempel minus 50kr på kjøp av visse varer, mens de fleste gir en fast prosentverdi i cashback. Noen kredittkort, som Visa Flexi eller Bank Norwegian, gir deg rabatt på alle butikker.

De hevder at de selv er overrasket over hvor raskt bonusen vokser og det gode avtaler de kan ha nytte av, takket være kredittkort. Men vi tror, fordi våre venner hevder at det er slik, at denne årlige avgiften betales tilbake raskt, takket være den bonus du får. Meld deg inn i Eika Bonus og ten bonus som kan brukast på gjenkjøp i favorittrestaurantane dine. Meld deg inn i Eika Bonus og ten bonus som kan brukast på gjenkjøp i favorittbutikkane dine. Sector Alarm gir deg gratis montering og røykdetektor når du bestiller grunnpakken dersom du har eit Eika kredittkort.

For eksempel, fyller du tanken ofte, så kan det være smart å ha et kredittkort som gir deg drivstoffrabatt gjennom cashback ( 365Privat MasterCard og Flexi Visa ). Eller hvis du handler mye på Internett, så kan det fort bli lønnsomt å ha et kort som gir deg eksklusive rabatter i utvalgte butikker og bransjer ( re:member og Ikano Visa ). I de beste tilfellene kan du faktisk få opp til 25% rabatt i noen nettbutikker.

Disse tilbudene gir også rabatt på enkeltkjøp, fremfor en hel kategori, og krever at en følger litt med for å finne tilbud som passer. Denne typen fordel kan omfatte både faste rabatter eller cashback på alt du kjøper i en bestemt kategori eller faste fordeler i en bestemt butikk. Kort som 365Privat MasterCard gir deg faste kategorier der du får 3,65% cashback på alt du handler i den kategorien, samme hvor du kjøper det, mens kort som Flexi VISA gir deg 4% rabatt i en bestemt kategori, der du kan velge blant et utvalg kategorier.

Om man har et årlig forbruk på et SAS Amex Platinum på 150.000,- hvorav 75.000,- er dagligvarer (alt hos NorgesGruppen, i kombinasjon med Trumf-medlemskort) vil man kunne sitte igjen med over 40000 EB-poeng og en Companion Ticket som i praksis kan være verdt mellom 10.000 og 100.000 EB-poeng, alt etter hvilken reise du ønsker å benytte den på! En kredittkort bonus er et bonusprogram som banken tilbyr kundene sine, og denne betyr at man samler opp bonuspoeng hver gang man bruker kredittkortet. Bonus vil være en tilgodelapp på 50 kr hvis du betaler fullpris (200 kr) for stavene.

Om du reiser med Norwegian, og skal til utlandet, bør du sette hele regningen på Bank Norwegian Visa Da får du 5 prosent cashback på hele beløpet om du reiser med lavprisbilletter, og 20 prosent cashback om du reiser med fleksible billetter. For klær, sko og drivstoff, bør du heller bruke 365 Privat MasterCard Dette er fordi kortet tilbyr en tilnærmet lik cashback (3,65 prosent), har høyere cashback (3 000 kroner i året) og ingen månedlig begresning. Du kan planlegge egne innkjøp på forhånd innen de ulike kategoriene, og rådføre deg med Ikano Bank Visa sin rabattkalender for å sjekke når de ulike kategoriene har cashback.

Etter at drivstoffprisene er satt, begynner prisene gradvis å synke til ny listepris blir sendt ut. Tipset for å få det billigste drivstoffet er med andre ord å fylle bensin søndag eller mandag morgen før klokken 12, samt å bruke et drivstoffkort når du fyller. Dette kortet koster ingenting å bruke, du får en rentefri periode på 45 dager og en kredittgrense på 50 000kr.