Sun 27 December 2015
 Leo

Kredittkortenes Ulike Fordeler

Her er norges tre beste kredittkort hvis vi konsentrerer oss om fordelsavtaler, rabatter og cashback. Kredittkortbarometeret viser deg alle tilbud om kredittkort uavhengig av om kredittkortet gir deg reiseforsikring eller andre fordeler. Et kredittkort kan være ens beste venn, men dersom en ikke følger spillereglene så kan det også bli ens verste. For den effektive renten ved kredittkort er gjerne nokså høy, som regel rundt 25 prosent eller høyere. Det finnes alltid unntak for regelen, og vi anbefaler at du ser nærmere på slike kredittkort dersom du skal handle ting på avbetaling.

Det viktigste er allikevel at du får en god bonus på tankingen, som gjør at du kan spare opp til flere tusen kroner årlig. Med andre ord er det veldig viktig å betale tilbake utnyttet kreditt - hvis ikke vil det du har tjent opp i bonus raskt bli spist opp av rentekostnader. Hvor mye man kan spare med et bensinkort kommer selvsagt an på hvor mye du kjører, men om du kjører mye eller lite vil det uansett lønne seg å bruke et betalingskort når du betaler for drivstoffyllingen.

Du betaler ingen årsavgift for å ha Flexi Visa og kortet er gebyrfritt ved varekjøp både i Norge og i utlandet (unntaket i forhold til gebyr ved varekjøp, er hvis stedet du handler på selv har lagt til et gebyr på varen du kjøper, slik som SAS nå belaster 2,2 % i gebyr når reiser betales med kredittkort). Et relativt nytt kort virker i utgangspunktet som et mye bedre valg hvis det er cashback som er viktig ved valg av kredittkort. Den største forskjellen er uansett at rabattgrensen for cashback per kalenderår, er på hele 5.000 kroner.

Dette betyr at du med kort som 365 Mastercard og FlexiVisa får henholdsvis 3,65% + 20 øre/liter og 4% + 20 øre/liter hos Statoil. Du kan også registrere et kort som ikke normalt har bensinrabatt med ordningen, og får i så fall kun 20 øre rabatt. For dere som har Statoil Mastercard eller Statoilkort vil ikke rabattprogrammet ha noen innvirkning. Normal rabatt med dette kortet er 40 øre/liter hos Shell og Shell Express, samt 1% på alle andre kjøp med kortet, inkludert andre bensinstasjoner. Fordelen med dette kort er kanskje at Statoil stasjoner finnes overalt i Norge.

Detaljerade rabatter med OKQ8 kortet: Drivmedel 15 öre/l rabatt på bemannad station samt 5 öre/l på obemannad station. Inte riktigt bensinkort men okq8 har ju ett visakort som är gratis med 1% återbäring på alla köp utanför okq8, andra bensinstationer tror jag är undantaget. Tänk på att rabatten inte beräknas på angivet pris på macken utan på ett officiellt satt pris för bolaget, så fungerade det i alla fall när jag hade tankkort på Statoil. Så även om man hade 15öre rabatt och priset på macken visade 15kr/L men det officiella priset var 15,15kr/L så var rabatten 0kr.

Vurderer du å bytte strømleverandør bør du vente til du har skaffet deg 365Privat kredittkort. For med dette kortet kan du få 10 % rabatt på strøm hos Ustekveikja Energi, samt gratis strømforsikring i tre år. En annen fordel med kortet er at du får 10 % rabatt på forsikring hos Travel Guard. Bare det sier noe om hvor bra dette kredittkortet er. 365Privat gir deg 3,65 % rabatt på bensin uansett hvilken bensinstasjon du fyller hos. Med en literpris på 14 kroner literen gir dette 81 øre liter rabatt per fylte liter drivstoff.